Over Mustang Medicine

Liesbeth en Anne zijn beide opgegroeid in het dorpje Hardenberg. In hun jeugd deelden ze een gitaarleraar, zaten ze op dezelfde school en stonden ze op dezelfde podia. Pas 10 jaar later toen ze beide in de randstad woonden sloeg de muzikale vonk echt over en richten ze roots en americana band Mustang Medicine op. Met Marja Silvertant op bas en Jelmer de Haas op drums staat Mustang Medicine garant voor een rootsy liveshow. Vorig zomer o.a. te zien op Woodlum, De Ceuvel, Landjuweel, Strawberry Fields en Fringe Festival. 

Momenteel werkt Mustang Medicine hard aan nieuwe muziek. Dit najaar zul je hier meer van horen.

De Debuut plaat ‘Mustang Medicine’  (release 3 maart 2018)

De eerste grote release van Mustang Medicine beschrijft het proces dat veel mensen zullen herkennen: de verhuizing van het platteland naar de stad. In dit geval de transformatie die Liesbeth Hans mee heeft gemaakt. Toen Liesbeth net in de Amsterdam woonde, stond ze als singer-songwriter met klotsende oksels op open mic nights. Nu is ze een stevige bandleidster die sterke nummers schrijft.

De band weet deze transformatie goed samen te vatten in prachtige country and blues songs. Op Skip On Church voel je de rauwe energie van de stad die een grote aantrekkingskracht heeft op een meisje met te grote dromen voor de landelijke omgeving waarin ze is opgegroeid. The Galloping zet het verschil in ritme tussen stad en land, verleidingen en rust, vrijheid en geborgenheid centraal.

Waar je op Beat’n Horse de klaagzang van een dorpspaard hoort, staat het krachtige Hold The Thorns symbool voor de vrouwelijke empowerment die Liesbeth heeft ontdekt in de grote stad. Dat de stad niet zaligmakend is weet deze songwriter goed: in de ballad Sleepless Boy ontmoeten we een jongen die de verleidingen van dezelfde stad moeilijk kan weerstaan. Op Man Down bezingt ze de ratrace typerend voor het stedelijke leven, waar weinig mensen meer zicht hebben op wat er met zijn of haar naasten gebeurt.